Rogaliki orzechowe

Dwójka się uparła i ma. Rogaliki orzechowe, które, jak mówi, wchodzą jak woda.






Składniki:
280 gr mąki
100 gr zmielonych orzechów
70 gr cukru pudru
210 gr masła
1 żółtko

Dodatkowo:
cukier puder

Wykonanie:
Mąkę, orzechy, cukier i masło umieścić w malakserze i zmiksować na piasek. Dodać żółtko, chwilę miksować. Masę wyłożyć na blat i zagnieść w kulę, włożyć ją do woreczka i na ok. godzinę do lodówki. Po tym czasie rozwałkować i wycinać foremką rogaliki lub formować je ręcznie. Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.10 min w 180 stopniach. Ciepłe posypać cukrem pudrem.

Smacznego!

Komentarze

  1. Super. Takie proste - człowiek (kobieta) całe zycie się uczy :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz