Kokoski

Dawno, dawno temu takimi ciasteczkami objadłam się do bólu na weselu kuzynki (to naprawdę było dawno, bo kuzynka jest już babcią :D). Smak niezapomniany.






Składniki:
3 białka
200 gr cukru
175 gr wiórków kokosowych

Wykonanie:
Białka ubić w kąpieli wodnej. Powoli dodawać cukier, ubijać do uzyskania puszystej masy. Zdjąć z kąpieli i nadal ubijając wystudzić. Do białek dodać kokos i dobrze wymieszać. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładać łyżką lub szprycą porcje masy. Piec ok. 35 min. w temperaturze 80 stopni.

Smacznego!

Komentarze

  1. Dawno, dawno temu po kokos trzeba było do Czechosłowacji. Wtedy kokoski smakowały wyśmienicie, teraz też są dobre :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz